12 Фацебоок подешавања и обавештења Можете одмах искључити - ево како

Фацебоок нам даје толико тога: начине да се повежемо са старим пријатељима, видимо шта раде бивши школски другови и колеге и одржавамо контакт са далеким члановима породице. Можете пронаћи бескрајне видео записе о рецептима за гледање (али никада их не правите), па чак и наћи себи рабљени мопед у стању ковнице. Али са сваким увођењем нове функције долази још једно обавештење, брига о приватности или директна непријатност - и не морате то да подмећете и поднесете. Од досадних обавештења о огласима до застрашујућих успомена које бисте више волели да сачувате у прошлости, ево како да прилагодите своје Фацебоок искуство баш онако како ви желите.

ПОВЕЗАН: Како пронаћи своју е-заједницу (и успоставити смислене везе) током изолације



повезани предмети

1 Онемогући сећања на овај дан

Нека сећања припадају прошлости. Можете да контролишете да ли ћете видети неке постове на овај дан или друге постове у меморији - а можете чак и ићи толико далеко да наведете одређену особу и датум на који не желите да вас подсећају. На левој бочној траци странице вашег профила - у истој колони у којој су наведени Пријатељи, Групе, Мессенгер и Маркетплаце - кликните на Мемориес (такође можете директно на фацебоок.цом/мемориес ). Одаберите Обавештења у левом менију и одаберите Ниједно да бисте искључили сва обавештења или Истакнуте да бисте добијали обавештења само о одређеним успоменама, попут видео снимака са прослава.



најбољи коректор за подочњаке и фине линије

Такође можете доћи до глатке песке и одлучити да ли постоје одређени људи или одређени дани којих се радије не бисте сећали путем обавештења на Фацебоок-у. Да бисте блокирали Успомене везане за одређене људе или датуме, на левој траци под Обавештења изаберите Сакриј људе (а затим изаберите појединце помоћу опције претраживања и падајућег менија) или Сакриј датуме (а затим подесите жељене параметре датума). Ви одредите правила!

два Искључите Фацебоок Ливе Нотифицатионс

Уз Фацебоок Ливе стигло је још обавештења. Без обзира да ли сте означени на видео снимку или не и да ли планирате да се подесите или не, Фацебоок вас обавештава када пријатељи крену уживо. Добре вести: Можете да онемогућите Фацебоок обавештења уживо са само неколико кликова. У оквиру Поставке идите на Обавештења, померите се надоле до Видео и кликните да бисте проширили падајући мени и одабрали. Овде такође можете да контролишете обавештења о ознакама, рођенданима, људима које можда знате, тржишту и још много тога.



3 Зауставите аутоматску репродукцију видео записа

Помичући се кроз феед вијести, постоје неки видео записи које једноставно не желите да видите, али се ионако пуштају без упозорења. Да бисте зауставили аутоматско репродуковање насумичних видео записа у вашем Фацебоок Невс Феед-у, кликните дугме са падајућом стрелицом у горњем десном углу, одаберите Сеттингс и Приваци, а затим Сеттинг поново. Изаберите Видео на левој бочној траци (можда ћете морати мало да се померите надоле), а затим кликните на падајући мени десно од Ауто-Плаи Видеос и изаберите искључено.

4 Прекини везу са ван Фацебоок активности

Фацебоок је тек недавно лансирао нову функцију, Офф-Фацебоок Ацтивити алат, који вам омогућава да управљате начином на који компанија види и прати ваше активности на Интернету (да, то и чини). Према Фацебоок центру за помоћ: Активности ван Фацебоок-а су резиме активности које предузећа и организације деле с нама о вашим интеракцијама, попут посете њиховим апликацијама или веб локацијама. Користе наше пословне алате, као што су Фацебоок Логин или Фацебоок Пикел, да би ове информације делили са нама. Добра вест је да можете и да обришете историју апликација и веб локација које користите и које деле ваше податке, као и да прекинете везу са праћењем података у будућности.

Кликните дугме са падајућом стрелицом у горњем десном углу, одаберите Поставке и Приватност, а затим поново Поставке. Кликните на своје Фацебоок информације у левој колони, а затим на активности изван Фацебоок-а. Да бисте обрисали историју, одаберите Цлеар Хистори, Цлеар Хистори. Да бисте искључили будуће активности ван Фацебоок-а за све апликације и веб локације, одаберите Будуће активности изван Фацебоок-а и кликните на Турн Офф.



како поставити трпезаријски сто за вечеру

ПОВЕЗАН: 11 једноставних начина да заштитите своју дигиталну приватност

како направити тестенину од кутије

5 Искључите Историју локација

У апликацији Фацебоок имате могућност да укључите Историју локација како бисте Фацебоок-у омогућили да зна ваше тачно пребивалиште путем Услуга локације на вашем уређају. Али ако вас не занима да ФБ води картице и евиденцију ваших различитих локација у апликацији, можете у било ком тренутку да искључите Историју локација. У апликацији Фацебоок додирните икону Мени (три водоравне линије) у доњем десном углу; додирните Поставке, Пречице до приватности и Управљајте поставкама локације, а затим искључите икону за пребацивање.

6 Искључи дељење локације (пријатељи у близини)

Пријатељи у близини је функција која омогућава вама и вашим пријатељима да делите локације једни с другима, а укључивање пријатеља у близини у вашој апликацији аутоматски ће укључити и историју локација. Ако желите да Фацебоок престане да дели вашу локацију са пријатељима, идите до иконе менија у доњем десном углу, а затим додирните Оближњи пријатељи (или можда Види више ако није на врху). Притисните своје име, притисните поставке, а затим искључите икону прекидача. Увек их можете вратити ако одлучите да поново желите да делите локацију.

ПОВЕЗАН: Неизговорена правила о друштвеним медијима која треба знати пре следећег поста

7 Сакријте огласе које не желите да видите

Ако се осећате циљано својим Фацебоок огласима или једноставно не желите да вам се приказује садржај који вас не занима, нисте сами. Следећи пут када се оглас који више не желите видети појављује у вашем огради фида или веб странице, кликните елипсу с десне стране и изаберите Сакриј оглас да бисте избрисали тај оглас или сакријте све огласе од [бранд] да бисте се потпуно ослободили ( бар на Фејсбуку).

8 Означи поруке као непрочитане

Желите да имате могућност да отворите поруку пре него што будете спремни да одговорите, али без остављања особе на читању. Појединачне поруке можете лако означити као непрочитане, дајући си мало више времена да формулишете савршен одговор. Када задржите показивач изнад сваког разговора у ФБ Мессенгеру, видећете круг са три тачке удесно. Кликните на то и одаберите Означи као непрочитано.

9 Ометајте феед вести

Нису они, већ ви - или, да, можда су то заправо они. У сваком случају, можда их имате изузетно активни Фацебоок пријатељи чији вам постови зачепљују временску линију (и возе вас бананама). Не желите да идете толико далеко да ћете их одљубити, али треба да утишате буку? Чујемо те. Имате неколико опција.

Можете да опозовете њихово праћење (различито од Одговарања за пријатеље или Блокирање) - у основи ће њихови постови и активности престати да попуњавају ваш фид, али и даље ћете моћи да видите њихове профиле и шаљете поруке. Урадите то тако што ћете кликнути на три тачке у горњем десном углу поста појединца или странице и изаберите Опозови праћење [име особе]. Такође можете да одете до главног горњег десног падајућег менија, да изаберете Приватност и подешавања, Поставке фида вести, Прекини праћење и потражите дотичну особу.

шта добити жену која има све

10 Онемогући препознавање лица

Чињеница да Фацебоок може да скенира фотографије, препознаје лица и предлаже ознаке за фотографије је објективно супер. У почетку је било прилично корисно - а онда је постало помало језиво. Ако вам се не свиђа помисао да Фацебоок тачно зна како изгледате - и не треба вам помоћ да препознате своје или лице својих пријатеља на фотографијама - можете брзо да искључите ову сумњиву функцију. Идите на Подешавања и приватност, Поставке, а затим изаберите Препознавање лица у левом менију. Где се пита Да ли желите да вас Фацебоок може препознати на фотографијама и видео снимцима? кликните Уреди и у падајућем менију изаберите не.

Једанаест Блокирајте досадне позиве за игре и апликације

Имате ли Фацебоок пријатеља из средње школе са којим годинама нисте разговарали и који вас непрестано позива да играте Цанди Црусх на Фејсбуку? Не брините, можете то зауставити блокирањем њихових позива за апликације. Све што треба да урадите је да одете у Подешавања, изаберете Блокирање и укуцате имена пријатеља од којих не желите да примате позиве. Ово такође ради за догађаје, апликације уопште, странице и поруке.

12 Обавештења о групним активностима

Добијате обавештења од Фацебоок групе којој сте се придружили пре неколико година, али још увек нисте спремни да напустите? Искључи те лоше момке. У горњем десном углу странице групе, поред иконе за претрагу, кликните икону са три тачке, притисните Управљање обавештењима и изаберите жељена подешавања: Примајте упозорења за Све постове, Истакнуте ставке, Објаве пријатеља или Искључено.